ONDERHOUDSBEURT NODIG?

BEL DIRECT VOOR EEN AFSPRAAK 020 - 5246017

 

Onderhoudsbeurten

Hoe vaak kan ik het best een onderhoudsbeurt laten uitvoeren?

Hoe vaak een onderhoudsbeurt nodig is, is afhankelijk van het gebruik, maar ook van het type fiets. Zo zal een fiets met een open derailleurversnellingssysteem vaker onderhoud nodig hebben dan een fiets met een gesloten kettingkast. En onderdelen van een fiets die buiten wordt gestald zullen sneller slijten dan van een fiets die altijd binnen staat. De termijnen hieronder zijn slechts een indicatie.

Gebruikfrequentieintensiefiedere 6

Maandengemiddeldiedere 12

Maandenbeperktiedere 18 maanden

Veilig en soepel door het verkeer

Fietsen is gezond, goed voor het milieu en goedkoop. Maar zelfs de beste fiets heeft regelmatig onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw fiets op alle belangrijke punten gecontroleerd. Dat is niet alleen veilig, maar voorkomt ook dure reparaties in de toekomst doordat slijtage in een vroeg stadium wordt hersteld. Bovendien is een onderhoudsbeurt goed voor het fietsplezier: een goed onderhouden fiets fietst lekkerder en lichter!

Hiernaast vindt u meer informatie over hoe vaak een onderhoudsbeurt uit te laten voeren en een overzicht van de werkzaamheden bij onderhoudsbeurten aan verschillende soorten fietsen.